Net als carpoolen is ook het kantoordelen tegenwoordig helemaal hip en happening. Er is een tekort op de markt aan woon- en werkruimte, dus de prijzen schieten de lucht in. En laten we eerlijk zijn, je hebt echt niet een heel kantoor voor jezelf nodig, en met meer mensen samen is het altijd gezelliger dan alleen. De beste ruimte die aan jouw wensen voldoet vind je eenvoudig bij Coworking Space Amsterdam en deel je met andere ondernemers. Je wil als zelfstandig ondernemer je eigen werkplek vormgeven en Coworking Space Amsterdam heeft een heel scala aan werkruimtes in diverse prijsklassen.

Werkruimte en muziek

Muziek is niet alleen leuk om naar te luisteren of om onszelf mee te vermaken. Veelvuldig onderzoek heeft uitgewezen dat het ook de creativiteit kan stimuleren en ons kan helpen productiever te worden tijdens ons werk. Het verlicht gevoelens van stress, waardoor je jezelf beter kunt concentreren. Vooral klassieke orkest muziekstukken zoals symfonieën van Stravinsky hebben aangetoond dat ze enorm bijdragen aan de concentratie, ontspanning en productiviteit.

Bij het delen van een werkruimte moet je het alleen wel samen eens worden over hoe je deze ruimte vormgeeft en of er daadwerkelijk muziek aan mag staan. Niet alle muziek is natuurlijk geschikt voor op kantoor, en de ene persoon is nu eenmaal sneller afgeleid dan de ander. Wanneer iemand denkt dat hij of zij teveel zal worden afgeleid door muziek, kun je de volgende onderzochte feiten eventueel als tegenargument gebruiken:

Klassieke muziek helpt

Muzieksoorten zoals klassieke muziek blokkeren juist achtergrondgeluiden welke je zouden kunnen afleiden. Bepaalde symfonieën synchroniseren zelfs met onze hersengolven om “eureka-momenten” op te wekken.

Onderzoekers beweren al lang dat het luisteren naar klassieke muziek mensen kan helpen om taken efficiënter uit te voeren. Deze theorie wordt het “Mozart Effect” genoemd en suggereert dat de hersenactiviteit kan worden versterkt door naar klassieke composities te luisteren. Ook treedt het op als een katalysator voor het verbeteren van gezondheid en welzijn. Verschillende studies hebben inderdaad veelvuldig bevestigd dat het luisteren naar klassieke muziek iemands vermogen om vormen te manipuleren en ruimtelijke puzzels op te lossen flink verbetert.

Koptelefoon

Krijg je die ene co-werker naast je toch echt niet zover dat hij of zij aan de klassieke muziek op kantoor wil, maar wil jij toch wel echt die winst in productiviteit? Dan kun je altijd nog een koptelefoon gebruiken.